Hukuk Rehberi 7: Öğrenci Vizesi Başvuruları

0
429

Hukuk Rehberi köşemizde, RSG Lawyers avukatlık bürosunun katkılarıyla yasal konular hakkında özellikle Avustralya Türk toplumunu ilgilendiren önemli içerikler paylaşıyor, siz değerli takipçilerimizden hukuki alanlarda sorular geldikçe de cevaplamaya devam ediyoruz.


Her yıl, 140’dan fazla ülkeden 600 binin üzerinde uluslararası öğrencinin geldiği Avustralya, yüksek kaliteli üniversiteleri, güvenli ortamı ve canlı şehirleriyle ileriye dönük kariyer planları yapanların en gözde tercihlerinden birisi. 

Öğrenci vizesiyle gelmek istediğiniz Avustralya’da eğitim alıp, dünya çapında denkliği olan bir diplomaya sahip olabilir, harika fırsatlar ve deneyimler kazanabilirsiniz. 

Peki Avustralya’ya gelmek için yaptığınız öğrenci vizesi başvurunuzda Gerçek Geçici Başvurucu kriterlerini tam olarak karşıladığınızı düşünüyor musunuz?


Aşağıda öğrenci vizesi başvurularının reddedilmesinin en yaygın sebepleri üzerine kaleme alınmış yazıyı sizlerle paylaşıyoruz.

Öğrenci Vizeleri İçin Gerçek Geçici Başvurucu

Gerçek Geçici Başvurucu gerekliliği (genuine temporary entrant-GTE), öğrenci vize programının, Avustralya’da sürekli oturum almak için bir yol olarak kullanılmasının önüne geçmek üzere tasarlanmış bir “tamamlayıcı tedbir”dir.

Bu yüzden öğrenci vizelerinin reddedilmesinin ardındaki en yaygın sebeplerden birisi, başvurucunun GTE gerekliliğini karşılayamıyor olmasıdır.

Bakanlık Takdir Hakkı Bölüm 499 altındaki No 69, bir görevlinin bir başvurucunun GTE (gerçek geçici başvurucu) olup olmadığına karar verirken göz önünde bulundurması gereken faktörleri ya da durumları belirtir.

Bunlar arasında (fakat bunlarla sınırlı olmaksızın):

1. Başvurucunun ülkesinde aşağıdakileri kapsayan şartlar:

a. Çalışmayı kendi ülkesinde yapmamak için geçerli gerekçeler.

b. Başvurucunun ülkesine olan kişisel bağlarının derecesi ve bu şartların kişinin ülkesine dönmesine önemli bir sebep olup olmadığı.

c. Başvurucunun ülkesine dönmemesi için önemli bir sebep teşkil edebilecek ekonomik şartları.

d. Başvurucunun ülkesine dönmemesi için önemli bir sebep teşkil edecek askerlik yükümlülük durumu.

e. Başvurucunun ülkesindeki siyasi ve iç karışıklık.

2. Avustralya’da aşağıdakileri kapsayan herhangi bir durum ya da potansiyel durumlar:

a. Başvurucunun Avustralya’da kalması için güçlü bir sebep teşkil edecek Avustralya ile bağları.

b. Öğrenci vize programının Avustralya’da kalmak için bahane olarak kullanıldığına dair deliller.

c. Vizenin sürekli oturum için kullanılıp kullanılmadığı.

d. Başvurucunun Avustralya’daki yaşamla ve okumak istediği alanla ilgili bilgisi.

3. Almak istediği kursun başvurucunun geleceği üzerindeki değeri:

a. Öğrencinin mevcut eğitim seviyesiyle uyumlu bir kurs almayı isteyip istemediği.

b. Kursun öğrencinin gelecekteki istihdamıyla uyumluluğu.

c. Başvurucunun ülkesinde almayı beklediği ücret.

4. Göçmenlik geçmişi ve varsa uyumsuzluk geçmişi:

a. Avustralya’ya ya da başka ülkelere önceki vize başvuruları.

b. Avustralya’ya ya da başka ülkelere önceki seyahatleri.

Eğer öğrenci vize başvurusu uygun bir şekilde hazırlanır ve başvurucu yukarıdaki faktörleri sağlayan yasal bilgiyi sağlayabilirse, öğrenci vizesi büyük olasılıkla verilecektir.


Yasal uyarı: Bu yazıdaki içerik genel bilgi sağlamak için tasarlanmıştır. Yasal tavsiye değildir ve böyle düşünülmemelidir. Avustralya Postası, bu yazıdaki içeriği herhangi bir bildirimde bulunmaksızın gözden geçirme, geri çekme veya değiştirme hakkını saklı tutar.


Saygıdeğer takipçilerimiz,

*Hukuk Rehberi köşemiz düzenli olarak güncelenecektir.

*Bir sonraki çalışma “Sığınmacı ve Mülteci Vizeleri” hakkında olacaktır.

*Hukuki konularla ilgili sorularınızı, şehir ve semt adınızla birlikte [email protected] iletişim adresimize yollayabilirsiniz.

Teşekkürler..

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here