Hukuk Rehberi 6: Aile Destekli Ziyaretçi Vizesi

0
906

Hukuk Rehberi köşemizde, RSG Lawyers avukatlık bürosunun katkılarıyla yasal konular hakkında özellikle Avustralya Türk toplumunu ilgilendiren önemli içerikler paylaşıyor, siz değerli takipçilerimizden hukuki alanlarda sorular geldikçe de cevaplamaya devam ediyoruz.


Avustralya’ya gelmek için yaptığınız vize başvurunuzun kabul görmesinin ön şartlarından biri de, başvurusu yapılan vize türünün gerektirdiği kriterleri çok iyi anlamanız ve ona göre sizin durumunuza en uygun olan vizeye başvurmuş olmanızdır.


Aşağıda bu konu hakkında hukuk köşesi avukatımızın yaşanmış bir olaydan yola çıkarak ele aldığı yazıyı sizlerle paylaşıyoruz.

Ziyaretçi Vizesi ve Başvurusu Yapılacak Vize Türünü Doğru Anlamak

Ziyaretçi vizelerine genelde Avustralya’yı gezmek, bir aile ferdini ziyaret etmek ya da iş imkanı aramak isteyen kişiler tarafından başvurulur. Ayrıca bu vizelere avukat ya da göçmen acentesi yardımı olmaksızın başvuruda bulunulması da çok görülür. Dolayısıyla her bir vize türünün ardındaki amaç ve kriterleri anlamamaktan kaynaklanan vize reddi olasılığı da daha yüksektir.

Yakın zamanda bir müşterimizin Avustralya’daki kızını ziyaret etmek için başvuruda bulunup iki kez reddedildiği bir durum karşımıza çıktı. İkinci reddedilmeden sonra, müşterimizin kızı bu red kararını kabul etmeyerek İdari Mahkeme’ye temyiz davası açtı, kararın tersine çevrilmesini talep etti. Karar açıklamasında, yargıç, müşterimizin kişisel durumlarının hem kendi ülkesinde hem de Avustralya’da risk taşıması sebebiyle kendisinin aile destekli vize türünden başvurmasının en iyi yol olacağını belirtti.

Aile destekli vize türü, Avustralya’da geçerli bir destekçiye-sponsora (kabul edilen bir akraba ya da kişiyi desteklemeye gönüllü bir Avustralya devlet görevlisi) sahip Avustralya dışındaki kişilerin, tatil için Avustralya’ya gelmelerine ve aile ziyareti yapmalarına imkan sağlar. Bu vize türü, yüksek riskli ziyaretçiler için planlanmıştır ve vize sahibinin vize şartlarına uyacağına ve Avustralya’dan vize sona ermeden ayrılacağına dair güvence sağlamak üzere ilave şartlar içermektedir.

2016-17’de, toplam 5,540,166 ziyaretçi vize başvurusu yapılmıştır. Bunlardan toplam 4,856,670’ine onay verilmiştir. Bütün vize türleri arasında, onay verilen aile destekli vize sayısı 29,633 olmuştur.

Müşterimizin geçici ziyareti için kızı tarafından Avustralya vatandaşı olarak bir sponsorluk-destekçilik formu dolduruldu. Kalıcı oturma izni olan bir kişi de sponsorluk yapabilmektedir. Bazen İçişleri Bakanlığı tarafından başvurucunun vize şartlarına bağlı kalması konusunda endişe duyulduğu takdirde, bir kefalet bonusu da istenebilmektedir.

Sonuçta müşterimizin bütün gerekli belgelerle ve gerçekten geçici amaçla geldiğine dair kanıtla birlikte, vize türünün gerekliliklerini karşıladığına dair açıklamaları sunarak aile destekli vizeye başvurmasına yardımcı olduk. 2 yıl vize alma çabasının ardından müşterimize yol göstererek 1 yıl ziyaretçi vizesi almasına yardımcı olabildik.

Hangi ziyaretçi vizesi türüne başvuracağınız konusunda, özellikle aile ferdi, yüksek risk taşıyan bir ülkeden geliyorsa, yasal tavsiye almanız son derece önemlidir.

Yasal uyarı:

Bu yazıdaki içerik genel bilgi sağlamak için tasarlanmıştır. Yasal tavsiye değildir ve böyle düşünülmemelidir. Avustralya Postası, bu yazıdaki içeriği herhangi bir bildirimde bulunmaksızın gözden geçirme, geri çekme veya değiştirme hakkını saklı tutar.

Saygıdeğer takipçilerimiz,

*Hukuk Rehberi köşemiz düzenli olarak güncelenecektir.

*Bir sonraki çalışma “Öğrenci Vizeleri” hakkında olacaktır.

*Hukuki konularla ilgili sorularınızı, şehir ve semt adınızla birlikte [email protected] iletişim adresimize yollayabilirsiniz.

Teşekkürler..

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here