Avustralya’da Çalışmak – İş İnovasyonu ve Yatırım Vizeleri Alt Sınıflar (3)

0
90

Hukuk Rehberi köşemizde, RSG Lawyers avukatlık bürosunun katkılarıyla yasal konular ve göçmenlik başvuruları hakkında özellikle Avustralya Türk toplumunu ilgilendiren önemli içerikler paylaşıyor, siz değerli takipçilerimizden hukuki alanda sorular geldikçe de cevaplamaya devam ediyoruz.


Daha önce 188 vizesinin yatırımcı alt başlığını konuşmuştuk.

Bu yazıda 188 vizesinin önemli yatırımcı alt başlığını inceleyeceğiz.

Önemli Yatırımcı Alt Başlığı

Bu başlık altında 188 vizesi verilen bir başvurucuya 4 yıl 3 ay süreyle vize hakkı tanınır. Bu vize alt başlığı, kişilerin Avustralya’da yatırım faaliyetinde bulunmasına imkan sağlar.

Bu alt başlığa hak kazanabilmek için:

-Bu vizeye başvurmanız için davet edilmeden önce, bir Avustralya Eyaleti ya da Topraklar hükümeti kurumu ya da Austrade CEO’su tarafından aday gösterilmeniz zorunludur.

-Çoğu durumlarda 55 yaş sınırı olan yatırımcı vizesinin tersine, herhangi bir yaşta olabilirsiniz.

-Davet edildiğinizde (bu vize için başvuru sırasında ya da sonrasında) en az 5 milyon AUD tutarında uygun önemli bir yatırım yapmak ve bu yatırımı en az 4 yıl boyunca sürdürmek için ciddi niyet taşımak zorundasınız. Yatırımınız aşağıdaki oranlarda olmak zorundadır:

   -Yeni şirketlere ve küçük özel şirketlere yatırım yapan risk sermayesi ve gelişim özel sermaye fonlarına en az 500,000 AUD

   -Onaylı yönetilen fonlara en az 1,5 milyon AUD. Yönetilen fonlar, Avustralya Borsası’nda yer alan gelişen işletmelere yatırım yapmak zorundadır.

   -Yönetilen fonlara en az 3 milyon AUD’lik “dengeleyici bir yatırım” yapmak

-Yönetilen fonlar, Avustralya Borsası’nda yer alan şirketler dahil, Avustralya şirket tahvilleri ya da parası, gelir senetleri ve ticari emlak dahil bir dizi varlığa yatırım yapabilirler.

-Konut amaçlı emlağa doğrudan yatırım yapmanız yasaktır. Yönetilen fonlar yoluyla konut amaçlı emlağa yatırım ise oldukça sınırlıdır.

-Yatırımları güvence ya da kredi teminatı olarak kullanamazsınız.

-Sizin ve ortağınızın Avustralya’da genel olarak kabul edilemez doğada iş ya da yatırım faaliyetleriyle ilgili geçmişiniz olmamalıdır.

-Aşağıdakileri kanıtlama zorunluluğunuz yoktur:

   -Bir ya da daha fazla uygun nitelikteki işletmeyi ya da uygun yatırımı yönetme deneyimi ,

   -Başarılı bir uygun yatırım ya da uygun nitelikli iş aktivitesi kaydı

   -Uygun yatırım ya da uygun nitelikli iş faaliyeti ile ilgili yüksek yönetim becerisi.

-Yatırım alt başlığının tersine karşılanması gereken bir puan testi yoktur.

-18 yaş üzerindeki bütün başvurucular, başvuru zamanında ya en az fonksiyonel İngilizce bilgisine sahip olmak zorundadır ya da aksi halde vize başvuru masrafının ikinci taksitini ödemeniz istenecektir.


Yasal uyarı: Bu yazıdaki içerik genel bilgi sağlamak için tasarlanmıştır. Yasal tavsiye değildir ve böyle düşünülmemelidir. Avustralya Postası, bu yazıdaki içeriği herhangi bir bildirimde bulunmaksızın gözden geçirme, geri çekme veya değiştirme hakkını saklı tutar.


Saygıdeğer takipçilerimiz,

*Hukuk Rehberi köşemiz düzenli olarak güncelenecektir.

*Bir sonraki çalışmada aynı konuya devam edilecektir.

*Hukuki konularla ilgili sorularınızı, şehir ve semt adınızla birlikte info@avustralyapostasi.com.au iletişim adresimize yollayabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here